SPORTSKI BRUS – TENISKI TURNIR SVAKE GODINE ZA DANE BRUSA

Na teniskom turniru, održanom povodom manifestacije ,,Dani Brusa’’ učestvovalo je 60 rekreativaca i ljubitelja belog sporta u četiri kategorije. Turnir se igrao tri dana a najviše je bilo takmičara među seniorima.

Mlada Anđela Vuković osvojila je pehar u kategoriji do 12 godina. Do trijumfa je došla savladavši u finalu Lenu Čolovejić. Drugo/treće mesto zauzela je Dražena Radulović dok je treća bila Teodora Čolovejić.

U kategoriji do 14 godina najbolji je bio Boris Đokić koji je u finalnom meču savladao Anđelu Vuković. Drugo/ treće mesto zauzeo je Vasilis Maksimović dok je bronzu uzeo Novak Vesić.

U finalu između Luke Jovanovića i Dušana Markovića više poena osvojio je Dušan i time osvojio pehar u kategoriji do 16 godina. Drugo/ treće mesto zauzeo je  Ognjen Vučković a treći je bio Sergej Biserčić.

Miloš Čukuranović je trijumfom nad Lukom Sudimcem osvojio turnir u kategoriji seniora. Drugo/ treće mesto zauzeo je Alden Mehmedi  a treće Dejan Lapčević.

Ušuškan između borova, daleko od gradske vreve, bruski teren sa betonskom podlogom je idealno mesto za rekreativce i ljubitelje reketa. Mnogi dolaze da se relaksiraju, druže ali i vežbaju bekhende, forhende, voleje. Kao i svaki drugi sport i tenis pozitivno utiče na zdravlje, pomaže nam da budemo fokusirani, da se brzo adaptiramo na promene, isprobavamo razne strategije ne bi li došli do pobede, što nam može koristiti i u svakodnevnom životu.

Teniski trener Slavko Mihajlović ukazuje na potrebu da se u Brusu pored rekreativnog, tenis uzdigne na profesionalni nivo jer postoji interesovanje dece koja bi kako kaže, ozbiljnije trenirala u teniskom klubu.

Iz Sportskog centra Brus poručuju da su otvoreni  za saradnju i da će podržati potencijalni teniski klub.

Do tada, teren je otvoren za sve koji žele da igraju tenis i uživaju u lepom okruženju.

Tekst je deo projekta  “Sportski Brus“ koji je u okviru sufinansiranja medijskih sadržaja od javnog interesa podržan od strane Opštine Brus. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *