SUTRA PROLEĆNA AKCIJA ČIŠĆENJA KOPAONIKA – ZA ČIST KOPAONIK

Povodom Svetskog dana zaštite biodiverziteta JP ,,Nacionalni park Kopaonik“, u petak, 10. maja organizuje veliku prolećnu akciju čišćenja teritorije nacionalnog parka sa ciljem da se podigne svest o zaštiti životne sredine i očuvanju naše planete, navodi se u obaveštenju JP.

Planirano je sakupljanje otpada duž regionalnih puteva ka Jošaničkoj Banji, Rudnici, Brusu, duž skijaških staza, parking prostora, Konaka i užeg centra Kopaonika, kao i određene lokacije od Jarma do Suvog rudišta. Detalji plana biće izloženi neposredno pred početak akcije.

,,Nacionalni park Kopaonik“ poziva sve da se uključe u ovu akciju sa raspoloživim brojem ljudi kao i sa postojećom mehanizacijom ili drugim vidom materijalne pomoći (sendviči za učesnike, voda, sokovi), koja može biti od koristi za  održavanje akcije.

Akcija počinje u 9 sati a prijava za učešće je najkasnije do 9. maja. Kontakt telefoni su 036/ 737-703 i 064/8240 933.

JP “Nacionalni park Kopaonik“ će obezbediti potrebnu količinu rukavica i vreća za čvrsti otpad i svi zaposleni će učestvovati u akciji.

Sprovođenje akcije će biti medijski propraćeno i kontrolisano od strane Inspekcije za zaštitu životne sredine Republike Srbije, navedeno je u obaveštenju JP ,,Nacionalni park Kopaonik“.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *