SVEČANI PRIJEM PREDŠKOLACA U PU ,, PAHULJICE“

46. generacija predškolaca krenula je danas na predškolsko putovanje u PU ,,Pahuljice“ Brus.  Ove godine upisano je ukupno 105 mališana koji će u matičnoj ustanovi i u seoskim područjima pohađati predškolski program. Novina je da je otvoreno još najmanje deset grupa na teritoriji opštine.

Direktorka PU ,,Pahuljice“ Ana Marković Đurđević poželela je dobrodošlicu predškolcima i ovom prilikom istakla rad na ulaganju i konstantnom unapređivanju kvaliteta predškolskog vaspitanja i obrazovanja kao i vaspitanja mlađe dece.

,, I ove godine, kao i prethodnih, otvorili smo  niz grupa na seoskom području gde smo kroz strategiju unapređivanja predškolskog vaspitanja i obrazovanja u saradnji sa lokalnom samoupravom i uz njihovu podršku otvorili grupe u Krivoj Reci, Milentiji, Brzeću, Blaževu, Graševcima, Botunji, Lepencu, Igrošu, Strojincima, Dupcima i Zlatarima. Tu već postoje grupe, ali smo od ove godine obezbedili dovoljno programa za sve; pored dece pripremno predškolskog uzrasta obuhvatili smo i svu mlađu decu, od tri do pet i po godina. Svi roditelji koji žive na selu treba da znaju da smo tu za njih“, poručila je direktorka PU ,,Pahuljice“.

Ona je istakla prednosti vrtića i kvalitet rada u ovoj ustanovi.

,,Rani razvoj dece je veoma značajan i mi kao ustanova prepoznajemo važnost kvaliteta ranog razvoja dece. Naši vaspitači su se pripremili za ovu školsku godinu. Roditelji treba da budu svesni koliko je bitno da se njihovo dete pre svega socijalizuje, da bude u društvu druge dece, da učestvuje u otkrivanju i istraživanju u svim onim aktivnostima koje su adekvatne za određeni uzrast“, rekla je direktorka.

Mališani mlađih grupa su na prijemu predškolaca pripremili veselu priredbu kako bi svoje najstarije predstavnike svečano dočekali i poželeli dobrodošlicu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *