TEODORA I EKATERINI MEĐU BOLJIMA NA REPUBLIČKIM TAKMIČENJIMA IZ FRANCUSKOG JEZIKA

Učenice osmog razreda OŠ ,,J.J. Zmaj“ Teodora Kolarević i Ekaterini Aretaki Milosavljević postigle su izvanredne rezultate na takmičenju za frankofonu pesmu i republičkom takmičenju iz francuskog jezika koja su nedavno održana u Nišu i Beogradu. Izvođenjem popularne francuske pesme ,,Derniere danse“ Teodora se našla među osam najboljih u republici, dok je u konkurenciji od 120 učenika, Ekaterini zauzela 14. mesto na konačnoj rang listi.  Njihova razredna i mentor, profesorka francuskog jezika Bojana Đokić, istakla je da su obe učenice odlične, posvećene, vredne, imaju znanje francuskog jezika i da je sve to donelo ovakav rezultat.

,,Teodora i Ekaterini gaje ljubav prema francuskom jeziku, predajem im od petog razreda i pratila sam njihov rad. Ovo je njihovo prvo takmičenje kada je reč o francuskom jeziku. Spremale smo se, Teodora ima izuzetan talenat, prelepo peva i moj zadatak je bio da joj pomognem da pravilno izgovara tekst i taj rad je urodio plodom. Sa Ekaterini sam dodatnu nastavu imala još od septembra, radile smo mnogo jer je takmičenje izuzetno teško. Deca su bila motivisana i meni je to najveća satisfakcija, što imam decu koja vole da rade, imaju strpljenja, sama traže da uče i iz entuzijazma su krenule u sve ove aktivnosti“, naglasila je profesorka Bojana.

Teodora i Ekaterini su pre finala bile prve na polufinalnom tj. okružnom takmičenju.

Finalno takmičenje za frankofonu pesmu organizovao je Francuski Institut u saradnji sa niškim Studentskim kulturnim centrom. Teodora je imala zapažen nastup i dobila je sertifikat o učešću. Takmičenje iz francuskog jezika sastojalo se iz četiri dela-razumevanje nepoznatog pročitanog i nepoznatog odslušanog teksta, testa iz gramatike i vokabulara i konverzacije. Kako je istakla profesorka Bojana, Ekaterini je u prvom i drugom delu imala maksimalan broj poena a u trećem joj je bio potreban samo jedan poen da bude pozvana na konverzaciju.

Teodori i Ekaterini su takmičenja bila zanimljiva.

,,Ja sam sama izabrala pesmu koju ću pevati jer mi se dopala kada sam je slušala. Konkurencija je bila jaka i mislim da sam postigla dobar uspeh“ navela je Teodora.

,,Meni je bilo lepo i veoma zanimljivo, francuski sam oduvek volela i pored engleskog mi je omiljen jezik. Najinteresantniji deo na takmičenju mi je bilo slušanje teksta i gramatika“, rekla je Ekaterini.

Obe su na kraju poručile da će nastaviti sa učenjem francuskog jezika i da ćemo ih sigurno još negde videti na takmičenjima.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *