U BRUSU DODELJENE MEDALJE NAJUSPEŠNIJIM UČESNICIMA EVROPSKE GEOGRAFSKE OLIMPIJADE

Svečanom ceremonijom danas je zatvorena 10. jubilarna Evropska geografska olimpijada u Centru za kulturu Brus.

Najuspešnijim učenicima u juniorskoj i seniorskoj kategoriji uručene su medalje, a među osvajačima bronzi, srebra i zlata našli su se i predstavnici srpskog tima. Svaka zemlja ponela je kući bar jednu medalju.

Domaćin evropskim školarcima je tokom trajanja takmičenja bila i opština Brus, a predsednik Opštine, Dalibor Savić izrazio je nadu da su svi timovi proveli kvalitetno vreme u Srbiji.

,,Čast mi je i zadovoljstvo da vas pozdravim ispred opštine Brus. Drago mi je što ste došli u velikom broju i što je Evropska geografska olimpijada održana ovde. Nadam se da ste uživali u prirodi, stekli nove prijatelje i naučili nove stvari. Naročito želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u organizaciji takmičenja i nadam se da smo svi zajedno bili dobri domaćini. Učestvovanjem na Olimpijadi, pokazali ste svoju vrednost i čestitam svima“, istakao je predsednik Savić.

Direktor Reionalnog centra za talente Nikola Srzentić se takođe svima zahvalio i poručio da gosti lepo provedu preostalo vreme u Srbiji.

Da euforija bude veća, učenici nisu znali ko su dobitnici medalja sve do svečanog proglašenja. Zato su na bini oni koji su osvojili priznanja ponosno raširili zastave zemalja iz kojih dolaze i poslali najlepšu sliku mladosti, drugarstva i ljubavi iz Brusa.

Naredne godine domaćin Evropskoj olimpijadi biće Litvanija, a njihov predstavnik Rytas Šalna pozvao je sve da dođu u Vilnius, glavni grad ove pribaltičke zemlje na severu Evrope.

Ceremoniju zatvaranja Olimpijade upotpunio je nastup Etno grupe Brus i numera na klaviru Vukašina Mitrovića.

Podsetimo, Evropsku geografsku olimpijadu organizovali su Regionalni centar za talente, Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu, uz podršku opštine Brus.

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *