U TOKU UPIS NOVIH ČLANOVA U ETNO GRUPI BRUS

Nakon letnje pauze, Etno grupa Brus počela je sa probama i sa upisom novih članova. Mališani i omladina koja volli etno zvuk može se priključiti starijoj  pevačkoj grupi (osnovci i srednjoškolci) koja ima probe sredom od 18 časova i mlađoj (od 6 godina do četvrtog razreda) koja se sastaje četvrtkom od 18 sati.

Probe se održavaju u izdvojenim prostorijama Centra za kulturu Brus a više informacija možete dobiti od umetničkog rukovodioca Nebojše Stevovića Zrkija – tel. 064/317 5696 ili od predsednika pevačke grupe Gorana Pavličevića na broj telefona 064/186 8173.

Etno grupa Brus broji oko 40 članova među kojima su pevači, frulaši, školovani muzičari i svi koji vole i bave se očuvanjem i negovanjem etno tradicije. Tokom šest godina rada, umetnički ansambl osvojio je mnoga priznanja i ima značajan broj nastupa kako u zemlji tako i u inostranstvu. Etno grupa postala je prepoznatljiva po pesmama ,,Šetnala se Kuzum Stana” i ,,Ovce čuva Todora“ za koje su snimljeni  video spotovi. Takođe, članovi grupe su uspešno realizovali seminar ,,Specifičnosti  i primene duvačkih i udaračkih instrumenata u narodnoj folklornoj baštini“.

Sledeći tragove narodnog predanja, Etno grupa udahnula je u narodne pesme svoj lični izraz  i duh našeg vremena. Time je  oživela i ostavila, suštinski nepromenjen i uvek narodni, etno zvuk u amanet budućim generacijama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *