UČENICI MUZIČKE ŠKOLE ODRŽALI ZAVRŠNI HUMANITARNI KONCERT

Učenici izdvojenog odeljenja kruševačke niže Muzičke škole ,,Stevan Hristić“ održali su sinoć koncert pred bruskom publikom u Centru za kulturu Brus. Mališani su klasična dela ali i tradicionalne note izveli na klaviru, violini, harmonici i fruli a prisutni su uživali i u glasovima učenika sa odseka za tradicionalno srpsko pevanje.

Nastavnica violine Bojana Blagojević istakla je da su učenici tokom godine osvajali brojne nagrade i da su na ovom koncertu nastupili istaknutiji izvođači.

,, Imali smo ukupno 32 tačke što solista što grupnog sviranja. Ovo je naš završni koncert koji organizujemo na kraju školske godine tako da su ovde nastupala deca koja su učestvovala na takmičenjima i osvajala nagrade. Ove godine smo bili prisutni na republičkom takmičenju za gudače i kamerni sastav, na takmičenjima u Lazarevcu iz harmonike, violine i klavira, srpskog tradicionalnog pevanja i na školskom takmičenju“, rekla je nastavnica violine.

Koncert je ovoga puta bio humanitarnog karaktera na kome su sva prikupljena finansjiska sredstva uplaćena na račun mlade violinistkinje Jovane Pavlović iz Leskovca, koja boluje od tumora.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *