ZAPAŽENI REZULTATI ELENE I MARIJE NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU IZ ENGLESKOG JEZIKA

Učenice osmog razreda OŠ ,,J.J. Zmaj“ Elena Lozanac i Marija Miljković ostvarile su zapažene rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika koje je prošle nedelje održano na Filološkom fakultetu u Beogradu. Na takmičenju je učestvovalo preko 800 osnovaca pa su Elena i Marija imale veoma jaku konkurenciju.

,,Naše dve učenice su se plasirale na republički nivo nadmetanja osvajanjem trećeg mesta na okružnom takmičenju. Na republičkom su imale zapažen rezultat. Razumevanje i slušanje nepoznatog teksta i odgovaranje na pitanja su dobro prošle, a u trećem gramatičkom delu nisu osvojile dovoljan broj bodova da bi izašle na usmeni deo. Odlične su bile s obzirom na veliku konkurenciju i dobro su se pokazale. Pripremali smo se, objašnjavali šta nije jasno. One generalno vole engleski jezik, vole da čitaju na engleskom i lepo je da se vidi da deca vole da čitaju na stranom jeziku“ istakao je profesor engleskog jezika i mentor učenicama, Ivan Radmanović.

Elena i Marija su zadovoljne učešćem na takmičenju.

,,Bilo je teško, ali u isto vreme i lepo. Dobro je da znamo strani  jezik kada idemo na primer negde u inostranstvo ili kada treba da se sporazumemo sa nekim“, naglasila je Elena Lozanac.

Nakon priprema za takmičenje, ono što osmake očekuje su prijemni ispiti za upis u srednju školu.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *