ZAPAŽENI REZULTATI SREDNJOŠKOLACA NA OKRUŽNOM TAKMIČENJU IZ FIZIKE

Pitanja o Galileju, pravcu kretanja sile, o odnosu ubrzanja dve tačke na koturu su pitanja koja mi možda ne znamo iz prve, ali srednjoškolci Srednje škole Brus su na okružnom takmičenju iz fizike u Trsteniku itekako pokazali znanje u ovoj oblasti i ostvarili zapažene rezultate. Učenik prve godine IT odeljenja Novak Zdravić osvojio je treću nagradu, kao i učenica  prvog razreda  opšteg tipa gimnazije Darija Lapčević i oni očekuju poziv za nadmetanje na republičkom nivou.

,, Takmičenje je obuhvatalo učešće svih škola u našem okrugu, a učenici su se takmičili u dve kategorije. Beta kategorija obuhvatala je učenike iz prirodno matematičkog i IT smera, a gama kategorija opšti tip  i društveno jezički smer gimnazije. Svi su sa zadovoljstvom učestvovali s obzirom na to da su matematika i fizika nepopularni među učenicima, ali ja im se zahvaljujem što su odvojili svoje vreme ne samo za naporne i dugotrajne pripreme nego i za dan koji su proveli sa nama profesorima u Trsteniku“, istakla je  profesorka fizike Žaklina Đorđević koja je učenike spremala i vodila na takmičenje.

Za Novaka Zdravića zadaci nisu bili mnogo teški.

,,Bilo je dosta nepoznatog materijala koji je trebalo da se nauči za kratko vreme i uz dosta rada nije trebalo mnogo muke da se osvoji treće mesto. Konkurencija je bila jaka“, rekao je Novak.

Darija Lapčević iz osnovne škole već ima već prvo i treće mesto sa opštinskog takmičenja, a ovoga puta s nestrpljenjem očekuje poziv za republičko.

,,Zadaci su bili srednje težine, konkurencija nije bila strašna. Uz redovne pripreme sa profesorkom i vežbanje kod kuće nije bilo toliko strašno, ovo je lepo iskustvo i nastaviću da se takmičim“, poručila je Darija.

Srednju školu Brus predstavljali su i Luka Rilak koji je osvojio pohvalu, Anastasija Petrović, Sanja Radmanovac, Ana Krstić, Anđela Nikolić, Anđela Milosavljević i Sara Jeličić koja je takođe dobila pohvalu. Pored Brusa, na takmičenju su učestvovali srednjoškolci iz Kruševca, Varvarina i Trstenika.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *