,,ZMAJ“ PROSLAVIO 175. ROĐENDAN

Himnom Republike Srbije i stihovima pesme ,,Svetli grobovi“ Jovana Jovanovića Zmaja, Osnovna škola koja nosi ime proslavljenog pesnika svečanom priredbom u Centru za kulturu Brus, proslavila je 175 godina svog rada i postojanja. Učenici su priredili bogat program a nastavnicima su uručene nagrade.

,,Gde ja stadoh ti ćeš poći, što ne mogoh ti ćeš moći, kud ja nisam, ti ćeš doći, što ja počeh ti produži“.

,,Dočekali smo još jedan praznik naše škole. Svoju obrazovno-vaspitnu misiju škola je započela davne 1848. godine a svoje dostojanstvo čuva do današnjeg dana zahvaljujući zalaganju svih nas. Činimo sve da doprinesemo boljem ambijentu za rad i učenje. U prethodnoj godini smo radili na renoviranju i opremanju učionica na terenu. Sve učionice kako u centralnoj školi, tako i u područnim odeljenjima su opremljene laptopovima, projektorima i belim tablama. Na tome nećemo stati jer imamo podršku lokalne samouprave, školske uprave, Saveta roditelja, Školskog odbora. Posebnu zahvalnost dugujemo predstavnicima lokalne samoupave na obezbeđenim bespaltnim užinama za sve učenike. Godinu dana starija naša škola čuva i neguje mladalački duh zahvaljijući svojim vrednim učenicima i trudu svih zaposlenih. Deca su naše najveće bogatstvo, njihova mladost je naša budućnost. U prethodnoj godini smo bili na visini zadatka, a o tome svedočite vi đaci koji ste ime našeg grada osvetlili na najbojli mogući način i pokazali da možemo postići impresivnee rezultate“ istakao je direktor O.Š. ,,J.J.Zmaj“ Milan Antić.

On je podsetio da su na okružnom takmičenju đaci osvojili 6 prvih, 20 drugih, 29 trećih mesta, na međuokružnim takmičenju 4 prva jedno drugo i tri treća mesta, na republičkom dva prva mesta i dva treća, tri učešća i jednu pohvalu. Naglasio je i da je ova škola dobila Svedočanstvo dobroti koje dodeljuje Srpski filantropski forum.

Načelnik školske uprave Zoran Asković čestitao je školi veliki jubilej.

,,Meni je drago kad dođem u neku školu koja slavi jubileje. Školska uprava je uvek tu za pomoć svim školama u bruskoj opštini. Pružamo podršku da neke škole ne ostanu bez učenika. U budućnosti ćemo gledati da naša deca upisuju ovde škole, da ne gasimo odeljenja. Gledaćemo da ovaj kraj i škole koje su ugrožene gde ima malo dece, da  obezbeđujemo da osnovne i srednje škole opstaju“, naglasio je načelnik Asković.

Član Privremenog organa opštine Brus Dalibor Savić poručio je da će opština nastaviti u pružanju  podrške porodicama sa decom.

,,Prioritet opštine Brus je podrška porodicama sa decom i promocija najboljih učenika, sportista i umetnika.U skladu sa tim, nastavićemo sa takvom politikom u raspodeli budžeta opštine Brus.Uveden je niz novih mera kojima finansijski pomažemo roditeljima u školovanju dece, a najbolje učenike i nastavnike nagrađujemo. Podsetiću da su najbolji učenici za Dan opštine Brus dobili novčane nagrade za postignute rezultate, a sada nagrađujemo i naše nastavnike“, rekao je Savić.

Nagradu za postignute rezultate dobili su nastavnicaVesna Ilić za osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju u atletici, učiteljica Dragana Makragić za osvojeno prvo mesto na republičkom matematičkom turniru i nastavnik Nenad Milanović za treće mesto na republičkom matematičkom turniru.

Na svečanoj priredbi mnogobrojni gosti su bili u prilici da pogledaju dramske prikaze osnovaca, izvođenja pesama na engleskom i francuskom jeziku, pesme školskog hora kome su se pridružili i roditelji, harmonikaše niže Muzičke škole ,,Stevan Hristić“ i folkloraše KUU ,,Kopaonička frula“. U holu Centra za kulturu povodom Dana škole, izloženi su likovni radova osnovaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *